Søg
Søg
Close this search box.
Søg
Søg
Close this search box.

Soransk Samfund for flere…

20. maj 2024

Af: Christian Beck ('64)

Soransk Samfunds drift fungerer uden de store problemer, således som vi fik bekræftet det til generalforsamlingen den 4. april 2024. Det samme kan siges om deltagelsen i de faste frokostarrangementer o.a. på Sjælland, Fyn og Jylland.

Men hvad med udviklingen? Det siges, at mange unge, både unge mænd, men mest unge kvinder, mistrives. Det kan vi sikkert ikke gøre så meget ved, men vi kan prøve at få dem ud af ensomheden. Til det formål har to unge Soranere, Christine Bang Andersen (S11) og Emil Chemnitz (S13), sat et nyt skib i søen, idet de inviterer til fredagsbar for de yngste Soranere på Cafe Svejk, Smallegade 31 på Frederiksberg, en gang hvert halve år.

Første gang efteråret 2023 var en bragende succes, som de gentager den 31. maj 2024 samme sted. Det kunne suppleres med en rusfest, hvor vi bød årets studenter velkommen til Aarhus, Aalborg, Odense og København.

Der kan man møde kammerater, der som en selv har forladt den trygge tilværelse bag Klosterportens beskyttende mure, og danne interessefællesskaber, løbeture i storbyens grønne områder, cykelture, gaming, brætspil, etc. med efterfølgende kammeratligt samvær over en kop kaffe eller lignende.

Man kunne også forestille sig en egentlig mentorordning, hvor ældre studerende hjalp de nyankomne med at tackle alle de forhindringer, de selv var stødt på, da de kom til byen, så man slap for at opfinde den dybe tallerken flere gange.

Lidt ældre Soranere befinder sig ofte i spændende stillinger. Dem kunne man foreslå at invitere de unge, som endnu ikke er nået så langt, til møde for at fortælle, hvordan de overvandt forhindringerne undervejs.

På samme måde kan man forestille sig virksomhedsbesøg, hvor Soranere fortalte om deres arbejde på fx Carlsberg, Forsvarsakademiet, Det gule Palæ, Novo Nordisk – you name it. For at gå til den anden ende af aldersskalaen konstaterer vi jævnligt, at ældre deltagere i torsdagsfrokosterne udebliver. Det skyldes ofte, at de er blevet dårligt til bens og ikke kan klare rejsen ind til Soranernes Hus. Ligesom vi ønsker os en mentorordning for de yngste, kunne en besøgsordning for de ældste være et godt initiativ. Hvem melder sig frivilligt?

Hvis et eller flere ønsker skal realiseres, forudsætter det imidlertid, at flere Gammelsoranere byder sig til som frivillige for at føre egne og andres ideer ud i livet. Soransk Samfunds udvikling hviler på et frivilligt engagement. Jo flere, der bidrager til aktiviteterne, desto bredere bliver Soransk Samfunds kontaktflade, og medlemmernes udbytte øges.

Formålet med ovenstående er at inspirere medlemmerne til at reflektere over Soransk Samfunds fremtid. Indholdet er personligt og ikke et udtryk for kritik af nogen eller noget, men en opfordring til medlemmerne om at deltage i Soransk Samfunds virke.

Relateret indhold

Generative AI – Virker det og hvordan påvirker det min hverdag?

Soransk Samfund for flere…

Rapport efter endt studierejse til University of Waterloo, Canada