Søg
Søg
Close this search box.
Søg
Søg
Close this search box.

Om Soransk Samfund

Foto: Henrik Levinsen

Soransk Samfund blev stiftet i 1862 og er til for alle gammelsoranere – uanset alder og uanset hvor du er i livet lige nu. Vi er ikke en nostalgisk forening. Tværtimod. Vi er her for at bygge videre på venskaber og netværk fra ”dengang” – og det gælder både for dig, der blev student sidste år, for dig, der dimitterede for meget længe siden og for dig, der er midt imellem.

Hvert år afholder vi flere forskellige arrangementer: Årsfest, soranerfrokoster, picnic, sport, lokalarrangementer i Jylland og på Fyn, netværk, foredrag og seminarer med soranere, der har noget på hjerte og noget interessant at dele.  Vi støtter også dig, der har en idé til dit eget soranerarrangement – og uddeler hvert år over en million kroner til studieophold i udlandet, til kammerater i økonomisk knibe eller til udgivelse af kunstneriske eller videnskabelige værker. Vi udgiver vores eget blad ”Soranerbladet” og har også vores eget kollegie, Soranernes Hus på Frederiksberg.

Som gammelsoraner er du en del af en næsten 450 år lang historie, der begyndte 1586. Det er en historie, som vi har en kæmpe respekt for, som vi passer på og som vi bliver inspireret af. Men vi ved også godt, at det er nutiden, der tæller. Derfor er vores fornemmeste opgaver at være med til i dag og i morgen at styrke og vedligeholde kontakten og sammenholdet mellem alle os, der har tilbragt nogle år på vores fælles, og ganske særlige, skole.