Søg
Søg
Close this search box.
Søg
Søg
Close this search box.

Rapport efter endt studierejse til University of Waterloo, Canada

20. maj 2024

Af: Mille Rebien ('18)

I august 2023 rejste jeg til Waterloo i Ontario, Canada, hvor jeg indtil december studerede på University of Waterloo. Det blev et semester som jeg aldrig vil glemme. Mange af os udvekslingsstuderende boede i rækkehuse i en slags kollegielandsby. Hermed fik vi dannet tætte venskaber og har tydeligt udviklet hinanden, da vi alle bidrog med forskellige livs-, rejse- og udeboende-erfaringer. I løbet af semestret har jeg fået venner fra Canada, Australien, Sverige, Holland, Frankrig, Tyskland og Østrig, og med flere af dem er der allerede arrangeret besøg både i Danmark og i Europa i det nye år.

På University of Waterloo har jeg haft kurserne: Restoration Ecology, Soil Ecosystem Dynamics, Sustainable Agroecology og Geo-morphology and ArcGIS. Kurserne har været enormt interessante og har givet mig inspiration til mine videre studier på DTU. Kurserne har taget udgangspunkt i den canadiske natur, som vi på enkelte feltture var ude at studere. Da Waterloo regionen er en udpræget landbrugsregion, kunne der gennem undervisningen trækkes paralleller mellem situationer og potentialer i den canadiske tilgang til den danske og omvendt. Yderligere var specielt en af professorerne, Maren Oelbermann, meget inspirerende, og efter at have stiftet bekendtskab med hende har jeg fundet emne til mit bachelorprojekt og fået en vigtig kontakt i fremtidige studier.

University of Waterloo har imponerende sports- og fitness faciliteter, hvilket jeg og mine nye venner benyttede os af i alle hverdagene. Weekenderne og efterårsferien blev brugt på at tage på opdagelse i den storslåede canadiske natur og bød bl.a. på ture til Bruce Pennensula ved Lake Huron og til de enorme provincial parks Algonquin, Killarny og Killbear, hvor vi har hiket, sejlet i kanoer, boet i telt, svømmet og nydt de smukke efterårsfarver og den flotte stjernehimmel.

Alt i alt har studierejsen været en fantastisk pakke af akademisk viden, nye venner og friluftsoplevelser, og den kunne ikke være blevet en realitet uden støtte fra Hans Henning Sherfig-Jensen Mindeleagt. Derfor skal der lyde en stor tak til Soransk Samfund og til Hans Henning Sherfig-Jensen Mindeleagt for den finansielle støtte til min studierejse.

Relateret indhold

Generative AI – Virker det og hvordan påvirker det min hverdag?

Soransk Samfund for flere…

Rapport efter endt studierejse til University of Waterloo, Canada