Jubilardag 2019

  Husk jubilardagen lørdag 22. juni.

  Læs mere om jubilardagen 2019 her.

  Generalforsamling

  Torsdag 4. april afholdes Soransk Samfunds ordinære generalforsamling.

  Læs mere om generalforsamlingen

  skolen1300

  Aktuelt

  Tilbage til Færøerne

  Soranere i udlandet. Fortalt af Helena Glyvrardal (S17) til Christian Beck (S64).

  Med en studenterhue fra 2017 lå verden for mine fødder. Jeg tog først et sabbatår, hvor jeg arbejdede som lærervikar i Sorø. Og derpå endnu et sabbatår.Med en studenterhue fra 2017 lå verden for mine fødder. Jeg tog først et sabbatår, hvor jeg arbejdede som lærervikar i Sorø. Og derpå endnu et sabbatår.

  Læs mere …

  Han kender om nogen til Holberg

  Det var ved Dansk Forfatterforenings 40 års jubilæum i 1934, at man indstiftede litteraturprisen Holberg-medaljen, der på skift gives til en skønlitterær og en videnskabelig forfatter – men når vi i dag kikker på den efterhånden alenlange liste over medaljemodtagere, kan man måske godt tænke, at det af og til har været lidt svært for komiteen at finde en værdig modtager, der har tilstrækkeligt med Holberg at beskaffe – og ikke bare, fordi en af betingelserne er, at man skal have ”en vis åndelig forbindelse til Holbergs psyke”, hvad der så forstås ved dét!

  Læs mere …

  Soransk Samfunds ordinære generalforsamling

  Afholdes torsdag den 4. april 2019 kl. 18.00 i Soranernes Hus, Hauerslevsalen, Solvej 1, 2000 Frederiksberg.

  Læs mere …

  Frederik VI og Sorø Akademis Skole

  Hvorfor en artikel om Frederik VI? Svaret findes på Hovedbygningens facade mod søen: ”Instauravit Fredericus Sextus MDCCCXXVII”. Frederik besøgte sit nye akademi i 1827, og indvielsen blev udsat ½ år, for at han kunne være med. Frederik VI havde mange andre forbindelser til Sorø, lige fra hans opdrager Johan Bülow, en af de gladeste soranere, over hemmeligheden om hans elskerinde Frederikke Dannemands ophold i Søgade, til historien om kronjuvelerne, der blev skjult for fjenden under Holbergs sarkofag. Erik Nordahl Svendsen (S64) fortæller historierne, ligesom han plejer at underholde om Frederik VI på Valborg Aften (30. april), når Soransk Samfund mindes Overskæringen ved Frederik VIs statue i Frederiksberg have. Dette er første del af fortællingen.

  Læs mere …

  Livet i Madrid under Cataloniens løsrivelsesproces

  Soranere i udlandet. Fortalt af Jens Frederik Høegh-Knudsen (S01) til Christian Beck (S64).

  ”Livet i Madrid under Cataloniens løsrivelsesproces fra Spanien, set med soranske øjne”. Det var en del af den sætning, som Christian Beck sendte mig med en opfordring til at give et indblik i en af de største aktuelle udfordringer i spansk politik. Jeg kan berolige med, at mit bidrag naturligvis er upolitisk. Derfor vil der ikke fremkomme argumenter for Spaniens enhed og konstitution i dette indlæg.

  Læs mere …

  Copyright © 2019 Soransk Samfund 

  Vi bruger cookies til at forbedre netsiden. Netsiden virker ikke optimalt hvis du ikke godtager brug af cookies.
  Mere information OK. Det er forstået!