Holberg samler os igen 3. december

Bertel Haarder fortæller på Hofteatret om fødselaren. Mødetid 10.30.

2020 har været et underligt år, også for medlemmerne af Soransk Samfund – men nu samles vi igen, omend på en lidt anderledes måde end vi plejer. Anledningen er selvfølgelig Holbergs fødselsdag 3. december, som i år falder på en torsdag. På grund af coronaen er der dog ingen grund til at øve hjemme på “Før var der knap skreven på dansk en bog”, for vi må slet ikke synge på trappen foran teatret. Derfor er det kun nogle repræsentanter for bestyrelsen, der runder statuen og bekranser vor skoles gamle mæcen på hans 336 års-dag.

Vi kan imidlertid alle deltage i et arrangement på Hofteatret, Christiansborg Ridebane 10-18, hvor vi skal stå klar med mundbind på kl. 10.30. Vi bliver lukket ind i grupper på max 10 og går direkte til teatersalen og sættes os med pæn afstand, inden vi må tage mundbindet af.

Haarder om Holberg

Når vi sidder i salen på Hofteatret, kan vi glæde os til et inspirerende foredrag af Det kgl. Teaters nye formand, mange gange minister og nestor i folketinget Bertel Haarder. Overskriften på hans foredrag er: “Det hele begynder med Holberg”. Haarder har på forhånd oplyst, at han har ladet sig inspirere af Elsa Gress (1919-1988 og modtager af Holberg-medaljen i 1976), der hævdede, at der ikke er tænkt originale tanker siden Holberg. Det er der noget om, mener Haarder. Kvinders ligestilling, oplysning, borgerret og -pligt, dansk kultur og sprog. Det hele begynder med Holberg – dog ikke folkestyret! Og det synspunkt havde han tilfælles med den 100 år yngre Grundtvig, der i sin politik var en tro kopi af Holberg, siger den drevne Venstre-politiker.

Efter Bertel Haarders foredrag vil Hofteatrets direktør Peter Teilmann orientere om teatrets forestående restaurering/ombygning samt om planerne for fejringen af 300-året for dansk teaters fødsel - uropførelsen af Den politiske kandestøber den 25. september 1722.

Når vi forlader teatersalen lidt før kl. 12.00 - hvor museets officielle åbningstid begynder – ifører vi os igen mundbind og går ud i grupper på max 10. På grund af coronaen har det ikke været muligt at arrangere fælles kaffe i teatrets ellers meget charmerende café. Så det overlades til deltagernes eget initiativ at fortsætte fejringen af 336 års-dagen på de nærliggende cafeer og restauranter.

Hofteatret har sat et maksimum på 40 personer for deltagelse i arrangementet. Tilmelding, gerne med ledsager, er nødvendig og skal ske til Jørgen Molde (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) senest søndag 29. november. I tilfælde af overtegning anvendes et “først til mølle”-princip. De, der ikke har mulighed for at deltage i arrangementet på Hofteatret, kan glæde sig over, at Bertel Haarders foredrag vil blive video-optaget af Ivan Jørgensen (S73) og lagt ud på Soransk Samfunds hjemmeside.

Jørgen Molde (S 67) og Susanne Søhuus (S 68)

PS. Der vises p.t. en udmærket udstilling i Hofteatret - Off Stage - med 34 kendte og mindre kendte skuespilleres portrætter. Peter Teilmann har imidlertid tilkendegivet, at hvis man ønsker at se den, bør det ske som almindelig betalende gæst i museets normale åbningstid 12.00-16.00 tirsdag til søndag og ikke ved at man stopper op på vej ind i og ud af teatersalen.

Udskriv Email

Du er ikke autoriseret til at kommentere.

Copyright © 2020 Soransk Samfund 

Vi bruger cookies til at forbedre netsiden. Netsiden virker ikke optimalt hvis du ikke godtager brug af cookies.