Soranske interview: MICHAEL HØJGAARD MADSEN

Siden sin tid på Sorø Akademi har Michael Højgaard Madsen (S87) haft en omfattende karriere i militæret: han er bl.a. uddannet på Hærens Sergentskole, i den Franske Fremmedlegion, Frømandskorpset, samt på den Danske Søofficersskole.


Hvad er dine bedste minder fra Sorø Akademi? Hvilke værdier har du taget med dig og brugt?
Da jeg begyndte på Sorø blev jeg mødt af “fræsermetoden”, “prefektmetoden” og af et samfund bygget op på anciennietet: jo længere man havde gået der, desto mere magt og respekt havde man. Tilsvarende oplevede jeg i erhvervslivet, hvor der altid er nogen, der må tage flere beslutninger end andre, og nogen der vil forsøge at manipulere én i den retning, der tjener dem bedst. Ved at lære dette inden for murene blev jeg bedre rustet til at acceptere det uden for murene - uden altid at tage kampen op.

Hvad er dit livs største lærestreg siden du forlod skolen?
Da jeg forlod Sorø syntes jeg, at min ungdom havde været fuld af udfordringer, men da jeg kom i Fremmedlegionen lærte jeg, at andre var vokset op med andre og større udfordringer, end jeg hidtil havde kunnet forestille mig muligt. Igennem tjeneste ved flere af verdens brændpunkter, blev jeg desuden erfaren i at sige farvel til kammerater, der bukkede under for strabasserne.

Kan man tage ved lære af det, kan man bruge det til noget? For mig betød det, at jeg nu lever livet i nuet: jeg har valgt, at mit liv fremover skal leves ved at se ud af forruden og mindre i bakspejlet.

Hvem/hvad er din største inspiration?
Mine piger Vicky-Louise og Maya-Nova er min største inspiration. De formår at give ordene livskraft og energi en mening, og når jeg ser dem kæmpe sig igennem barndom - og en nu begyndende teenageperiode - glæder jeg mig over at være deres far og bedste ven.

Hvad kan du ikke leve uden? Hvad får dig ud af sengen hver morgen?
Jeg kan ikke leve uden min inspiration som jo er mine to piger. På trods af dem har jeg oplevet både medgang og modgang i livet, og har derfor haft dage, hvor jeg ikke var motiveret for at stå op. Idag glæder jeg mig over min hverdag, mit arbejde i forsvaret og mit enkeltmandsrederi Sundance. Men min største motivation er en skøn forelskelse, som jeg ikke havde tænkt skulle overrumple mig i en alder af 46 år: den glæde, der er ved at være nyforelsket og at have to skønne piger, der også nyder, at deres far har mødt en skøn pige, er dét, der får mig ud af sengen.

Hvad har du i køleskabet?
Gewurstramine, rejer, hvidløg og baguettes. Jeg har aldrig bevidst økologiske varer i køleskabet.

Udskriv

Du er ikke autoriseret til at kommentere.

Copyright © 2020 Soransk Samfund 

Vi bruger cookies til at forbedre netsiden. Netsiden virker ikke optimalt hvis du ikke godtager brug af cookies.