Finale i Højesteret

Fredag den 8. april var Christopher Soelberg Carlsen (S19) til finale i ELSA Danmarks Procedurekonkurrence 2022. Jeg var mødt op og overværende Christophers forsvar fra første parket.

christopher soelberg carlsenDet var med en vis ærefrygt i stemmen, at Christopher bød mig velkommen i Højesteret forud for finalen. De historiske rammer og det smukt dekorerede retslokale med højt til loftet indgød autoritet. Heldigvis er Christopher, som gammelsoraner, vant til at gebærde sig i historiske omgivelser på Sorø Akademi, hvilket alt andet lige må have dulmet de værste nerver.

Den 11. marts stillede Christopher Soelberg Carlsen (S19) og hans partner fra jurastudiet på Københavns Universitet, Christopher Aarlit Bach, op til den indledende runde af ELSA Danmarks Procedurekonkurrence. ELSA står for European Law Students’ Association og har siden 2015 afholdt en årlig procedurekonkurrence for studerende fra landets universiteter. Ved den indledende runde skulle de i Retten på Frederiksberg konkurrere mod andre jurastuderende fra Københavns Universitet om en plads i finalen. Til stor overraskelse for dem begge vandt de den indledende runde i kategorien, ”sagsøgte”, og kvalificerede sig til finalen i Højesteret, på trods af de begge kun er andetårsstuderende. I finalen ventede udelukkende speciale- og kandidatstuderende fra København-, Aarhus- og Aalborg Universitet. Det må alene i sig selv kategoriseres som værende en sejr.

Mens Christopher og hans partner vendte de sidste detaljer med deres vejleder, Alex-ander Knudsen, satte jeg mig godt til rette med min notesblok. Præcis, som programmet angav, trådte de tre dommere ind i retslokalet, og alle rejste sig op. De tre dommere var henholdsvis advokat ved Bech-Bruun, Lars Lindencrone Petersen, professor ved Københavns Universitet, Clement Salung Petersen, og højesteretsdommer, Jørgen Steen Sørensen. Sidstnævnte bød alle velkommen og gav deltagerne et par gode råd til at holde nerverne nede. Jørgen Steen Sørensen gjorde med rette deltagerne opmærksom på deres flid og dygtighed, der havde bragt dem til finalen, og at de skulle stole på deres egne evner. Efterfølgende blev finalen indledt med et resumé af sagen til de mange fremmødte familiemedlemmer og bekendte.

Sagen omhandlede meget humoristisk hesten, Kong Fu-Kenny, og spørgsmålet om, hvorvidt det var en pony eller ej. Det var afgørende for købers brug af hesten i konkurrencer, og vedkommende havde derfor sagsøgt sælger, da han ikke mente målene passede. Christopher og hans partner repræsenterede sagsøgte sælger og skulle argumentere imod det fremsatte erstatningskrav fra køber.

Sagsøgerne, som Christopher og hans partner var oppe imod, kom fra Aalborg Universitet og præsenterede deres argumenter i løbet af de tolv minutter, de havde til rådighed. Herefter blev det Christopher og hans partners tur til at procedere deres modargumenter. Det var med rystende hænder, at de gjorde sig klar til at procedere, men så snart de åbnede munden talte de med engagement og stor selvsikkerhed. Det var aldeles imponerende, at begge hold kunne de lange tekniske passager fyldt med detaljer på rygraden, samtidig med at de svang om sig med paragraffer.

Små tre timer senere, da de resterende hold havde været oppe foran dommerne, var afgørelsens time kommet. Den samlede vinder af ELSA Danmarks Procedurekonkurrence 2022 blev holdet fra Aarhus Universitet. Christopher tilkendegav på bedste manér, at det var de rigtige, der vandt, men var narturligvis skuffet. På trods af det ikke blev til nogen førsteplads i finalen, modtog de to Christopher’ere rosende ord fra dommerne. Særligt deres gode retorik, disposition og duplik blev fremhævet. Da skuffelsen havde lagt sig, var Christopher Soelberg Carlsen godt tilfreds med deres præstation og stolt over at være nået til finalen:

“At deltage i ELSAs procedurekonkurrence har været en rigtig god og givende oplevelse. Det har givet et helt andet perspektiv på det juridiske arbejde, end man får på studiet, og spiret en stor interesse for førelsen af retssager. At få lov til at procedere i landets højeste retsinstans foran tre ekstremt dygtige jurister var både nervepirrende, men samtidig en fantastisk oplevelse!” udtaler Christopher og tilføjer:

“Selvom vi ikke vandt den nationale konkurrence, så er jeg meget stolt over at have vundet konkurrencen i København og er fint tilfreds med den procedure, vi fik ført frem i finalen. Der var hård konkurrence fra de andre deltagere, som alle er på kandidaten, så bare det at være nået til finalen kan vi godt være stolte over.“

højesteret

Udskriv

Du er ikke autoriseret til at kommentere.

Copyright © 2020 Soransk Samfund 

Vi bruger cookies til at forbedre netsiden. Netsiden virker ikke optimalt hvis du ikke godtager brug af cookies.