Hvad et sabbatår kan føre med sig

Kasper Poulsen (S19) fortæller.

Fra Grønland til Sorø
Da jeg var fem år gammel, flyttede jeg sammen med mine forældre tilbage til min fars barndomsby, Sorø, fra Grønland. Da jeg var dreng, havde jeg en idé om, at jeg skulle være politimand ligesom min far, men med årene blev interessen for det boglige kun større, og da Akademiet lå et stenkast fra mit hjem, var det et oplagt valg - et valg jeg aldrig har fortrudt og ser tilbage på med stor glæde. Det er fantastisk, at kunne tage sin ungdomsuddannelse i så eventyrlige og historiske rammer. Tiden på Akademiet er noget mange ser tilbage på med stor glæde, og som så meget andet skønt her i livet, gik tiden alt for hurtigt. Heldigvis er ens tid på Akademiet ikke slut den dag man får hue på. Til Soransk Samfunds årsfest, kan man mødes med sine gamle kammerater, og de mange andre Gammelsoranere, som deler nogle af de samme historier og traditioner. Man er med andre ord blevet en del af klubben.

kasper poulsenAtypisk sabbatår
Efter min tid på Akademiet var der lagt an til det helt store sabbatår med otte måneder i Den Kongelige Livgarde, efterfulgt af en lang rejse til New Zealand. Turen til New Zealand satte Coronaen en stopper for, og Livgarden var ikke just en badeferie, medmindre man er til kombinationen af en kold dukkert og Oksbøl Øvelsesterræn i oktober måned. Det blev med andre ord ikke det sabbatår, jeg havde drømt om, men det skulle vise sig at blive meget lærerigt. Da mine bestræbelser på at komme ind på Universitet og læse Samfundsfag ikke lykkedes, valgte jeg at tage et sabbatår mere. Jeg har altid haft en kreativ side, som jeg ikke har haft tiden til at dyrke, men held i uheld, gav Coronaen mig al den tid, jeg behøvede. Inspirationen fandt jeg fra min tid på Akademiet, hvor jeg besluttede mig for at tegne hovedbygningen, og så gik det ellers slag i slag. Efter en del blyantstegninger, besluttede jeg mig for at kaste mig ud i grafisk design, en stilart jeg ikke tidligere havde beskæftiget mig med - men der er ikke det, YouTube ikke kan lære dig. Udstyret med en IPad og Apple pencil, og timevis af fordybelse, begyndte mine kreationer at tage form. Først et bogmærke, så et julekort og sidst, men ikke mindst, Akademi-plakaten. Bogmærket og julekortet købte Akademiet og blev dermed min første kunde. Plakaten gav jeg skolen i gave, som tak for støtten og som en gestus for mine tre gode år på skolen. I dag hænger plakaten på rektors kontor, hvilket jeg er meget stolt af. Senere har jeg kreeret en plakat af Sorø by og en Tupilak-plakat med inspiration fra min opvækst i Sorø og Grønland.

Processen som omdrejningspunkt
Processen fra idé og til at stå med noget konkret og unikt i hånden, er motivationen bag mine illustrationer. Jeg er rigtig god til at få ideer, sommetider også nogle jeg måske ikke kan gabe over. Min indstilling er dog altid universel, uagtet mine idéers omfang. Selvom jeg ikke havde prøvet kræfter med grafisk design før, var jeg overbevist om, at jeg kunne lære det.
Eftersom jeg nu stod med et produkt i hånden, oprettede jeg et CVR-nummer, hvilket gjorde mig til selvstændig. Det bød på en række udfordringer, som for eksempel at tage ud i butikker og præsentere mine produkter og håndtere salg direkte til kunder gennem sociale medier. Alt i alt har det været en lærerig proces, som jeg ikke vil være foruden. Mit mål med værkerne var, som udgangspunkt, ikke kommercielt. Jeg er i virkeligheden mest af alt beæret over, at folk har taget så godt imod mine kreationer, som de har - nogen har endda valgt at have dem hængende i deres hjem.
Sammenfattende blev mine sabbatår meget anderledes, end jeg havde forestillet mig, men sådan er det ofte her i livet. Churchill skriver i sin selvbiografi, Mine unge år, at det vigtigste ved uddannelse er appetit, og det kan man sige, mine to sabbatår har givet mig. Vi har ikke så travlt, som vi tror. Det er ikke kun alt, man får papir på, der er af værdi. Jeg har i hvert fald lært en masse af mine to sabbatår, da jeg nu kan kalde mig Garder, selvstændig og en slags kunstner, om man vil. Min appetit på uddannelse er kun blevet større, og jeg glæder mig derfor til at læse Historie på KU efter sommerferien. Gymnasielærer er en af de veje jeg overvejer, og tanken om en mulig arbejdsplads på Akademiet forstærker kun mit ønske.

Sorø PlakatSkulle nogen sidde derude og tænke, jeg skal da havde sådan en plakat, kan I kontakte mig på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Husk at angiv adresseoplysninger og telefonnummer.
Priser: 1. stk. 200 kr.
Fragt 29 kr. (Plakaterne sendes i paprør med DAO til nærmeste DAO-pakkeshop).

Udskriv

Du er ikke autoriseret til at kommentere.

Copyright © 2020 Soransk Samfund 

Vi bruger cookies til at forbedre netsiden. Netsiden virker ikke optimalt hvis du ikke godtager brug af cookies.