Soranske interview: CHRISTINA ROSENDAHL

Christina Rosendahl (S89) studerede efter sin tid på Sorø Akademi film- og medievidenskab og litteraturvidenskab på Københavns Universitet, og har senere haft ophold på både European Film College og New York Film Academy. Hun blev i 2002 færdig med sin uddannelse på filmskolen, Super16.

- Hvad er dine bedste minder fra Sorø Akademi? Hvilke værdier har du taget med dig og brugt? 
Jeg fik for første gang i mit liv for alvor lyst til at blive klog, haha. Årsagen var min græsklærer, Olav. Aldrig havde jeg oplevet så dedikeret en lærer. Manden var fuldkommen optaget af sit fag, renhjertet, ildsjælsagtig nørd. Vi var kun 7 i klassen, men jeg følte at jeg var en del af verdens vildeste oldtids-kult. Os, de indviede, var beyond alle på skolen, for vi havde forbindelse til udgangspunktet: kærligheden hos Sappho, demokratiet hos Platon og tragedien hos Aischylos. Det andet magiske minde for mig, var at sove på sovesal i forbygningen. Jeg elskede at dække over de andre når de i hemmelighed sov ude, og jeg takkede vorherre for at de dækkede over mig. Jeg kom fra et ret ødelagt familieliv, så Akademiet blev min redning. Et helt nyt liv med en masse ligesindede unge, en ny familie følte jeg at jeg fik. Og jeg har stadig denne følelse af forbundethed når jeg møder gammelsoranere.

- Hvem/hvad er din største inspiration?
En af de store inspirationer i mit liv har været min tidl. kunstneriske manager, Erik Algreen. Han lærte mig hvad integritet er. Nemlig at arbejde mindre strategisk, og mere med hjertet. Han lærte mig bl.a. en ret vild lønforhandlingsteknik. Han sagde: Definér hvor lang tid du skal bruge på opgaven, og hvor meget du selv synes du er værd, fastsæt så et beløb, og hold fast. Lige meget om de andre byder under eller over dit beløb, holder du fast. Kort efter skulle jeg forhandle løn på en spillefilm, og her tilbød producenten mig mere end jeg havde besluttet, jeg ville have. Da jeg nævnte mit lidt mindre beløb, sad de bare og stirrede som i: er du idiot? Men jeg holdt fast. Insisterede på at få den lidt lavere løn, som var den jeg havde besluttet med mig selv. Det er et af de mest inspirerende råd jeg har fået, for jeg fik både de penge jeg havde brug for, men jeg fik også 10.000 gange mere respekt, end hvis jeg bare havde forsøgt at få så mange penge som muligt.

- Hvad kan du ikke leve uden? Hvad får dig ud af sengen hver morgen?
Jeg er vokset op i en familie med alkoholmisbrug og vold, så det helt ærlige svar er at det er mit barndomstraume, der får mig ud af sengen hver morgen. Jeg skal op og forsøge at gøre verden til et lidt bedre sted.

- Hvad har du i køleskabet?
Jeg går aldrig ned på kapers og ansjos. Det må jeg sige, et køleskab uden er et taberkøleskab. Derudover er mit køleskab altid helt proppet med mad, jeg elsker at lave mad og jeg elsker at spise det.

Tags: interview

Du er ikke autoriseret til at kommentere.

Copyright © 2019 Soransk Samfund 

Vi bruger cookies til at forbedre netsiden. Netsiden virker ikke optimalt hvis du ikke godtager brug af cookies.
Mere information OK. Det er forstået!