Studieophold i USA

Jeg fik en udvekslingsplads på det naturvidenskabelige fakultet på The University of Wisconsin Madison i efteråret 2016.

Jeg gik specifikt efter en plads på dette universitet, da det havde gode placeringer på ranglister og det største forskningsbudget blandt offentlige universiteter i USA. Begge dele var vigtige parametre, da jeg kom for at studere Nanoscience. Derudover ville jeg gerne bo i Madison, en ægte college by i USA's rustbælte, i håbet om at opleve en autentisk amerikansk studiestemning, som alle i min aldersgruppe er vokset op med igennem film, fjernsyn, musik og bøger. I ugerne inden jeg skulle afsted, gik jeg og tænkte på, hvor langt fra virkeligheden mine forestillinger om amerikansk studiekultur mon var. Jeg fløj til Chicago sidst i august måned og tog bussen videre til Madison, hvor jeg tjekkede ind på mit dormitorium.

Få dage senere ankom min roommate, jeg blev introduceret til amerikanske fællesskaber og vennegrupper, og det gik hurtigt op for mig, at det hele var nøjagtigt som jeg havde forestillet mig! Jeg nød den første uge inden undervisningen med amerikansk fodbold, beachvolley, togafester og kulturelle arrangementer. Det er som om, at det at bo i et andet land lægger et generelt højt niveau for, hvor sjovt man har det. Den første undervisningsdag lagde jeg mærke til, hvor meget amerikansk skolegang adskiller sig fra dansk. Man tiltaler altid sin underviser som Professor efterfulgt af efternavn, der er afleveringer og test hver uge og man kender sjældent de andre i klassen. Det var fagligt berigende og en stor oplevelse at prøve sine evner af i et så forskelligt og intenst undervisningsforløb.

Jeg læste tre kurser derovre: Overfladekemi, eksperimentel røntgenspredning og introduktion til tyndfilm. De har været meget anvendelige for mit videre studieforløb, og det har været en fordel at komme hjem til København med viden fra specifikke forskningsområder, som få kender til herhjemme. I løbet af mit ophold lærte jeg både folk at kende gennem læsegrupper og forskellige muligheder for kulturudveksling, der blev tilbudt af foreninger og universitetet. Folk blev hurtigt blandet, og jeg har gode minder fra besøg i naturparker, ture til Chicago, aftener i amerikanske kollektiver og jeg kunne blive ved. Jeg opdagede, hvor interessant det er at prøve at sætte sig ind i, hvordan amerikanere tænker når det gælder kontroversielle emner som våben, sygehusvæsen og klima, hvilket på sin vis giver mening, når man er derovre. Alt sammen særligt interessant set i lyset af valgkampen mellem Hillary Clinton og Donald Trump.

Jeg er utrolig taknemmelig for det flotte legat jeg har modtaget fra Hans-Henning Scherfig-Jensens Mindelegat med bidrag fra Soransk Samfunds Boligfond. Det er den type støtte, der gør det muligt for ambitiøse studerende med lyst til at opleve verden at komme afsted. Jeg vil gerne slutte af med en opfordring, til dem der måtte læse med om at overveje at rejse til udlandet i forbindelse med enten studie eller arbejde. Foruden de fordele det giver i forhold til cv og karriere, kan det også være en kæmpe oplevelse, man husker længe fremover.

Mikkel Herzberg (S13)

Tags: medlemsindlæg, legat, legatansøger

Udskriv E-mail

Du er ikke autoriseret til at kommentere.

Copyright © 2018 Soransk Samfund