Støt Soransk Samfund

  Du kan støtte Soransk Samfund enten ved at blive medlem eller med økonomiske bidrag.

  Støt Soransk Samfund

  skolen1300

  Aktuelt

  Frederik VI beslutter at genåbne Skolen og opdragelses-anstalten i Sorø i 1822

  Erik Nordahl Svendsens tale ved Valborg aften ved Frederik VIs statue i Frederiksberg Have.
  For 200 år siden, torsdag den 4. oktober 1822, mødte 51 drenge i den nye skole og opdragelsesanstalt i Sorø. De 30 af dem var elever på opdragelsesanstalten, altså kostelever. 21 var lokale, skolesøgende, kaldet disciple. Alle havde bestået optagelsesprøven de foregående dage, og de blev fordelt på tre af de mulige fire klassetrin, som hvert varede to år, altså otte års skole.

  Læs mere …

  Sorø Klosterkirke fik royalt besøg

  Tre års renoveringsarbejde af Sorø Klosterkirke manifesterede sig i en storstilet festgudstjeneste, hvor Hendes Majestæt Dronningen var til stede sammen med en række andre prominente navne.

  Læs mere …

  Portrætinterview af Niels Georg Henriksen (R53)

  I toget fra København til Sorø reflekterer jeg over, hvilke spørgsmål jeg skal stille Niels Henriksen. Der er unægtelig meget at tage fat på, men jeg vil nødigt blot skrive en gengivelse af Niels’ bedrifter, men komme et spadestik dybere. Hvem er denne sønderjyde, der ved et mere eller mindre tilfælde endte på Sorø Akademis Skole og den dag i dag har boet i Sorø størstedelen af sit liv med ægtefællen, Kirsten?

  Læs mere …

  Efor søges til Soranernes Hus

  Soransk Samfunds Boligfond søger en ny efor til kollegiet Soranernes Hus. Stillingen som Efor består af følgende opgaver.

  Læs mere …

  Renovering af kirken - afrunding

  Jens Holmsgaard har siden 2019 skrevet om den omfattende restaurering af Sorø Klosterkirke, der blandt andet indbefatter tagkonstruktionen, kalkmalerier og ænd-ring af kirkens indgangsparti. Sognepræst og gymnasiepræst ved Sorø Akademi, Lis Samuelsen har fulgt restaureringen fra sidelinjen, der gennem de sidste to år har påvirket hendes dagligdag. Soranerbladet tog en snak med Lis om kirken før, under og efter restaureringen.

  Læs mere …

  Copyright © 2020 Soransk Samfund 

  Vi bruger cookies til at forbedre netsiden. Netsiden virker ikke optimalt hvis du ikke godtager brug af cookies.