10 hurtige til skuespiller Morten Vang Simonsen

26-årige Morten Vang Simonsen er student fra Sorø Akademis Skole (2009) og læser i øjeblikket til skuespiller på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Han er mest kendt for sin medvirken i TV2-serierne “Rita” og “Dicte” og i filmen “Sommeren ’92.”

1. Vidste du, at du ville være skuespiller, da du gik på Sorø Akademis Skole?
Ja. Jeg begyndte at søge ind på skuespillerskolen for første gang i 3. g., men der skulle altså lige gå nogle år, før jeg endelig kom ind.

2. Hvordan reagerede du, da du kom ind på skuespilleruddannelsen i Göteborg?
Jeg blev helt paf og vidste ikke rigtig, hvordan jeg skulle reagere.
Jeg havde søgt ind i 6 år, og så gik drømmen endelig i opfyldelse. Det tog et par dage, før jeg endelig turde tro på det.

3. Hvad er det bedste ved at læse på en skuespillerskole?
At der findes mulighed og tid til at dumme sig. På skolen skal vi ikke kun gå efter det rigtige, men også undersøge alt det mindre rigtige. Modsat når jeg har filmet, og målet ikke var udvikling, men at løse en opgave så godt så muligt.

4. Hvilken skuespiller ser du mest op til og hvorfor?
Der er ikke nogen skuespiller, jeg altid har set op til. Det skifter hele tiden. Men for nylig så jeg filmen “Infamous” med skuespilleren Toby Jones, som totalt transformerer sig for at spille forfatteren Truman Capote.

5. Hvad er det bedste ved at lave skuespil?
Det er et detektivarbejde, hvor man undersøger mennesket. Jeg elsker at fordybe mig med alle de små spørgsmål omkring en karakter.

6. Kan du bedst lide at lave film/tv eller teater?
Jeg synes, at begge dele er lige sjovt. Men det er forskellige udfordringer.
Når jeg laver film, glæder jeg mig som regel altid til at spille teater igen og så den anden vej rundt.

7. Hvordan har det været for dig at spille overfor kendte skuespillere som blandt andet Mille Dinesen og Iben Hjejle?
I starten var jeg ret nervøs og prøvede at dæmpe det. Men så snart arbejdet meldte sig, så gik det hurtigt over. Jeg kunne glemme min nervøsitet og i stedet fokusere på det job, jeg var kommet for.

8. Hvis du helt selv kunne vælge, hvilken film eller serie ville du så helst medvirke i?
“Transparent” som er en serie som kan ses på Viaplay. En utrolig sjov serie om en dysfunktionel familie. Det er en serie, som sætter fokus på nogle svære emner, men uden at pege fingre eller opdrage. Og så spiller hovedrollen Jeffrey Tambor virkelig sjovt og rørende som familiefar, der sent i sit liv opdager, at han er transvestit.

9. Hvordan håber du, at din karriere ser ud om ti år?
Jeg håber at kunne få lov at spille en masse forskellige roller både på film og teater, men jeg vil også gerne selv instruere og måske også undervise i skuespil.

10. Kommer vi til at se dig på tv i 2017?
Nej, jeg har ikke haft tid på grund af skolen. Men til november skal jeg i praktik på Husets Teater, når jeg spiller med i forestillingen ”Opbrud,” som er skrevet og skal instrueres af Jens Albinus.

Soraner Bladet ønsker Morten held og lykke fremover.

Tags: interview

Udskriv

Du er ikke autoriseret til at kommentere.

Copyright © 2020 Soransk Samfund 

Vi bruger cookies til at forbedre netsiden. Netsiden virker ikke optimalt hvis du ikke godtager brug af cookies.