• Fra Sorø
  • Carmen Curlers - da DR kom til skolen

Carmen Curlers - da DR kom til skolen

Skolen blev i efteråret 2022 kontaktet af DR, som var interesseret i at benytte Hovedbygningen, kirken og Akademihaven omkring skolen i forbindelse med optagelser til sæson 2 af den populære tv-serie, Carmen Curlers. Efter etablering af ”spilleregler” for optagelserne og forhandling om vilkår for leje af skolen, blev der optaget på skolen i to omgange, dels slutningen af 2022 og dels foråret 2023.

Ud over en mindre lejeindtægt til skolen fik en gruppe af skolens mediefagselever mulighed for at få et indblik i en stor tv-produktion. Mediefagseleverne var med til optagelserne og fik derudover en rundvisning bag kulissen.

På dagen for optagelserne blev følgende bragt på skolens Facebook:

”DR har i disse dage indtaget Akademiet for at lave optagelser til en ny sæson af tv-serien Carmen Curlers. Optagelserne varer i tre dage og begyndte i går efter nøje planlægning, så de ikke forstyrrer undervisningen. Som det ses, var det store hold af skuespillere, statister, sminkører, produktionsfolk og fotografer så på plads igen i dag.
Der filmes både inde og ude til den nye sæson, som vi ud fra bilerne at dømme gætter på må nærme sig 1960’erne (?). Anden sæson af Carmen Curlers’ er planlagt til efteråret 2023 – handlingen er lidt hemmelig, men vi kan afsløre at Akademiets bygninger og område udelukkende fungerer som tidstypisk kulisse, så skolen som sådan ikke er en del af fortællingen.”

Sjællandske Medier dækkede også historien. Af artiklen i Dagbladet fremgik det, at Sorø Akademi var valgt som kulisse på grund af den særlige stemning og skolens indretning. Heidi Plugge, production designer på optagelserne, citeres for ”Vi ledte efter et sted med noter af overklasse, som engang har været et kloster og har et klassicistisk udtryk. Der er ikke mange steder, der er bevaret som her. Og så ligger det smukt og afsides og har en park, siger Heidi Plugge.” (citat brugt efter tilladelse fra Sjællandske Medier).

Besøget af de 45 filmfolk, 25 statister og syv skuespillere varede tre dage i første omgang. Siden har DR været forbi for at få de sidste skud i kassen. Hverdagen på skolen har naturligvis været påvirket af et så stort rykind, men omvendt har det forhåbentlig givet en god oplevelse til både elever og medarbejdere; og så følger forhåbentlig en fin eksponering af skolen, når Carmen Curlers sæson 2 ruller over skærmen formentlig omkring årsskiftet 2023/24.

Foto: Camilla A. Kjærulff

Carmen Curlers 1 Fotograf Camilla A. Kjærulff

Udskriv

Du er ikke autoriseret til at kommentere.

Copyright © 2020 Soransk Samfund 

Vi bruger cookies til at forbedre netsiden. Netsiden virker ikke optimalt hvis du ikke godtager brug af cookies.