Sorø Akademis Skole Jubilardag 2017

Lørdag den 17. Juni 2017
Køreturen fra Frederiksberg i København til Sorø tager ca. 50  minutter. Fra det tidspunkt jeg tager plads foran rettet i bilen og indtil jeg køre gennem Klosterporten mærker jeg en indre glæde brede sig i mit sind og i min krop. I takt med at jeg tilbagelægger kilometer for kilometer stiger glædesbarometeret og jeg kan mærke at blodtrykket falder markant.

Jeg tager mig i at smånynne ”Høje Nord, friheds hjem”, som ofte blev sunget ved morgensang i festsalen: ”Høje Nord, friheds hjem! Ej for mørket til at true, men for solen til at lue og for liv til at gro frem. Lad det bryde, lad det gære ! Stem ej strømmen, tål dens brag! Den vil bære grøde til en sommerdag.”

Da jeg når afkørsel 37 Sorø og lægger Vestmotorvejen bag mig, når et jeg et nyt klimaks: ”Hjemme igen – tænker jeg!” I Albertikrydset svinger jeg til venstre ned gennem Alleen med retning mod Storgade. Til forskel fra de lokale Sorø borgere, som altid kører gennem Sorø via Vedelsgade og Rolighed, insisterer jeg på, at ankomme standsmæssigt, som en anden feltherre, via Storgade.

Og så endelig er jeg fremme ved min gamle ”alma mater” Sorø Akademis Skole. Og anledningen for mit besøg er deltagelse i Sorø Akademis Skole Jubilardag lørdag den 17. Juni 2017, som dette indlæg egentligt skulle handle om.

Sorø Akademi ligger indhyllet i et tæppe, så smukt broderet at gobeliner ikke kan være med. Solen skinner, her er vindstille, himlen er blå – uden en eneste sky, blade på træer og buske har den smukkeste grønne farve, som netop i dag, når deres fulde blomst. Duften af morgenstund sitrer i næsen. Alt ånder fred og ro – det er som at være i en tidslomme.

Enkelte af skolens elever, i ført Marskals uniform, anviser de tilrejsende jubilarer vej og hilser os velkommen i Klosterkirken. Endnu engang rammes jeg af en intens glæde og sorgløshed ved mødet med gamle skolekammerater.


Klokken præcis 10.00, da alle studenterjubilarer var samlet i kirken, fremført organist Tordur a’ Brunni (S82) et smukt  ”Præludium” på kirkens orgel.

Efterfølgende bød skolens rektor Kristian Jacobsen de fremmødte jubilarer velkommen årgang for årgang.

Blandt de fremmødte jubilarer skal fremhæves Svend Aage Pedersen, som i år kan fejre 75 års studenterjubilæum og Nils Bjørklund, som kan fejre 70 års jubilæum.

Efter velkomsten sang vi alle ”Jeg ved sted” (Carsten Hauch) – en sang som jeg ynder at kalde Sorø Akademis nationalsang.

Lars Herborg (S53) – bestyrelsesmedlem i Soransk Samfund holdt tale og hyllede fremmødte jubilarer. Lars forestod også overrækkelsen af Jette Kramme Ejlersen og Finn Ejlersens Mindelegat til 3 af året studenter - Elise Sydendal, Vera Dam Kaagaard og Magnus Bendix Hansen. Legaterne blev personligt overrakt af Jette Kramme Ejlersen.

Herpå fulgte rektors tale til jubilarerne samt fællesang ”Hellig er vor ungdoms lyst” og ”Lade sig løfte”.

Som afslutning på et festligt arrangement var skolen vært for en reception i Hovedbygnings festsal.

Her efter brød de fremmødte jubilarer op og samledes i respektive årgange til private arrangementer

På vegne af alle fremmødte jubilarer og skal lyde en stor tak til skolen og Soransk Samfund for en umådelig dejlig dag og arrangement.

Peter F. Ulrich (S82)

Udskriv

Du er ikke autoriseret til at kommentere.

Copyright © 2020 Soransk Samfund 

Vi bruger cookies til at forbedre netsiden. Netsiden virker ikke optimalt hvis du ikke godtager brug af cookies.