• Aktuelt

Gustav Henningsen donerer sit forskningsbibliotek til University of Navarra

Gustav Henningsen (S53) blev klassisksproglig student i 1953 og hører dermed til den årgang, som er udødeliggjort på den stærkt anbefalelsesværdige hjemmeside www.sor53.dk På denne hjemmeside kan man bl.a. finde hans glorværdige CV. Han tog magisterkonferens i Nordisk Folkemindevidenskab på Københavns Universitet i 1962, hvor han sidenhen i 1964 blev undervisningsassistent. Men det blev i Spanien, han kom til at udføre en stor del af det videnskabelige arbejde, som vil stå tilbage i lang tid fremover.

Retsmediciner ved en tilfældighed

Jørgen Lange Thomsen (S63) er aktuel med bogen ”Syv år i sort uniform” om sin tid på Sorø Akademi. Bogen udkom den 10. maj på forlaget Historia. Soranerbladet har i den forbindelse talt med den succesrige soraner om minderne fra Sorø, hans begivenhedsrige karriere i retsmedicin og de refleksioner, der følger af et arbejdsliv på knivsægget mellem livet og døden. 

Frederik VI beslutter at genåbne Skolen og opdragelses-anstalten i Sorø i 1822

Erik Nordahl Svendsens tale ved Valborg aften ved Frederik VIs statue i Frederiksberg Have.
For 200 år siden, torsdag den 4. oktober 1822, mødte 51 drenge i den nye skole og opdragelsesanstalt i Sorø. De 30 af dem var elever på opdragelsesanstalten, altså kostelever. 21 var lokale, skolesøgende, kaldet disciple. Alle havde bestået optagelsesprøven de foregående dage, og de blev fordelt på tre af de mulige fire klassetrin, som hvert varede to år, altså otte års skole.

Portrætinterview af Niels Georg Henriksen (R53)

I toget fra København til Sorø reflekterer jeg over, hvilke spørgsmål jeg skal stille Niels Henriksen. Der er unægtelig meget at tage fat på, men jeg vil nødigt blot skrive en gengivelse af Niels’ bedrifter, men komme et spadestik dybere. Hvem er denne sønderjyde, der ved et mere eller mindre tilfælde endte på Sorø Akademis Skole og den dag i dag har boet i Sorø størstedelen af sit liv med ægtefællen, Kirsten?

Copyright © 2020 Soransk Samfund 

Vi bruger cookies til at forbedre netsiden. Netsiden virker ikke optimalt hvis du ikke godtager brug af cookies.