• Aktuelt

Portrætinterview i forbindelse med Christian Eugen-Olsens 80-års fødselsdag

Gammelsoraner, officer, Dronningens tidligere ceremonimester, formand for Soransk Samfund og meget mere. Christian bærer ikke kun mange titler, men er også en mangefacetteret herre, som i anledning af sin 80-års fødselsdag har ladet sig interviewe til Soranerbladet.
Christian er født og opvokset nord for København, hvor han har boet hele sit liv. Som det gælder for mange andre soranere, begyndte Christians tid på Sorø Akademi som en del af en familietradition, efter at have hørt om det eventyrlige sted i løbet af sin barndom.

Gammelsoraner og bibliotekar på eventyr i Nuuk

I de to og et halvt år, jeg har arbejdet som bibliotekar i Nuuk, har jeg oplevet en stigende interesse for, hvordan det egentlig er at bo her. Mange forbinder Grønland med kulde, sne, mørke, nationaldragter, isbjørne og nordlys. Listen er lang. Men det er så meget mere end det. Jeg vil med dette indlæg forsøge at fortælle den gode historie om Grønland, litteraturens og kulturens betydning for den og mine oplevelser fra verdens største ø, hvor jeg i dag arbejder som bibliotekar på Nunatta Atuagaateqarfia - Det Grønlandske Landsbibliotek.

En soraner vendte hjem...

13 år er gået, siden jeg begyndte som bibliotekar på Sorø Akademi. Det har været 13 år med masser af spændende udfordringer, mange nye bekendtskaber, mange opgaver ud over, hvad en bibliotekar normalt beskæftiger sig med, og jeg ser stadig mange spændende og sjove opgaver i de kommende år.

Bibliotekets historie

”Husk nu at aflevere jeres bøger til biblioteket”, formanede Balslev før sommerferien og henviste til, at allerede Absalon i sit testamente (1201) pålagde Saxo at aflevere de to lånte håndskrifter til klosterets bibliotek. Luja Balslev (1901-1986) var min historielærer i alle syv år på skolen. Hans søde kone, Bodil (f. 1904), var biblioteksassistent, de havde fundet hinanden på Biblioteket, for han var nemlig også bibliotekar.

Copyright © 2020 Soransk Samfund 

Vi bruger cookies til at forbedre netsiden. Netsiden virker ikke optimalt hvis du ikke godtager brug af cookies.